Omega-3 riebalų rūgštys yra nepakeičiamos maistinės medžiagos, kurios palaiko normalią mūsų širdies, smegenų ir regėjimo veiklą1. Deja, mūsų organizmas negali jų pasigaminti, todėl jos turi būti nuolatinė sveikos mitybos dalis.
Geriausias omega-3 riebalų rūgščių šaltinis yra riebios jūros žuvys, tokios kaip lašiša, tunas ar skumbrė. Turėtume jas valgyti bent 2–3 kartus per savaitę2.
Lietuviai suvartoja beveik keturis kartus mažiau žuvies nei, pavyzdžiui, norvegai3. Tam gali būti daug priežasčių, viena iš jų – didelės geros kokybės žuvies kainos, taip pat daugelis žmonių jų tiesiog nemėgsta.
Jei esate iš tų žmonių, kurie žuvį valgo retai, verta rekomenduojamą omega-3 riebalų rūgščių paros normą papildyti kokybišku maisto papildu. Vienas iš jų yra „OmegaMarine™ Premium“.
1 Eikozapentaeno rūgštis (EPR) ir dokozaheksaeno rūgštis (DHR) padeda palaikyti normalią širdies veiklą. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg EPR ir DHR.
Dokozaheksaeno rūgštis (DHR) padeda palaikyti normalią smegenų funkciją. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg DHR.
Dokozaheksaeno rūgštis (DHR) padeda išsaugoti normalų regėjimą. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg DHR.
2 Šaltinis: Europos Sąjungos Komisijos ataskaitoje pateiktų mitybos rekomendacijų santrauka https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/food-based-dietary-guidelines-europe-table-9_en
3 https://ec.europa.eu/oceans-and-fisheries/facts-and-figures/facts-and-figures-common-fisheries-policy/consumption_en [prieiga 2022 04 08]