Omega-3 riebalų rūgštys yra polinesočiųjų riebalų rūgščių rūšis, kuri yra būtina normaliai mūsų organizmo veiklai. Jie ypač naudingi širdžiai, smegenims ir regėjimui.
Jų teigiamą poveikį teigiamai įvertino EMST (Europos maisto saugos tarnyba) ir patvirtino oficialius teiginius apie sveikatingumą.
Žmogaus organizmas negali pats pasigaminti Omega-3 rūgščių, todėl jos turėtų būti nuolatine mūsų mitybos dalimi. Natūralūs jų šaltiniai yra pvz. riebios jūrinės žuvys, tokios kaip lašiša, silkė, skumbrė (rekomenduojama vartoti mažiausiai 2-3 kartus per savaitę)4.
Deja, lietuviai žuvies vartoja labai mažai – pavyzdžiui, beveik 4 kartus mažiau nei norvegai. Jei žuvies nemėgstame arba jos valgome mažai, verta pagalvoti apie savo mitybos papildymą kokybišku maisto papildu.
„OmegaMarine™ Premium“ ingredientai buvo parinkti taip, kad papildytų rekomenduojamą paros Omega-3 rūgščių poreikį3.
1 Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg EPR ir DHR.
2 Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 250 mg DHR
3 Šaltinis: https://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2815. Rekomenduoja maOMP paros norma (2 kapsulės) sudaro 275 mg DHR + EPR.
4 Šaltinis: https://knowledge4policy.ec.europa.eu/health-promotion-knowledge-gateway/food-based-dietary-guidelines-europe-table-9_en